over mij

Ik ben Ismael Knijnenburg,

Een creatieve duizendpoot die, sinds ik me kan heugen, masseer puur omdat ik het fijn vind om te doen. Een lieve vriendin die zelf een goedlopende massage praktijk heeft zei eens:

”Ismael mocht je er ooit klaar voor zijn een professionele opleiding als masseur te willen volgen, om er zo achter komen of je het werkelijk goed oppakt en verder in wil,  zeg het me en ik weet een goede opleiding voor je”.

Na nog wat creatieve banen, stress en vraagtekens over waar ik met m’n leven naar toe wil, kwam ik bij haar terug.

Ik begon aan de Positive Touch Opleiding Integraal Holistisch massage gegeven door Iljitsj van Kessel en Renate Pico te Brummen.

Hier leerde ik over  het van binnenuit verbinden en ervaren om contact te maken met de ander. 

 

Ook leerde ik over het helpen in het ontwikkelen van een open en ruimte gevende manier van begeleiden.

Door diepe inzichten in wie je bent, kun je op meer wezenlijk niveau met anderen verbinden. Dit was het uitgangspunt.

Tijdens de Opleiding heb ik geleerd om massage te geven vanuit de methodiek van integrale massage, met als doel mensen te begeleiden bij heelwording en bewustwording van lichaam en geest, waarbij Oosterse en Westerse massage vormen worden toegepast.

De uitgangspunten van Integrale massage:

  • Een combinatie van vijf verschillende massage dich zich vormen tot één geintegreerde manier van werken.
  • Gebaseerd op een Holistische visie.
  • Orientatie gebaseerd op Oosters en Westerse achtergronden van het masseren.
  • Body en Mind benadering als uitganspunt van de massage.
  • De massage wordt afgestemd op de persoon die word gemasseerd.
Terwijl ik al deze aspecten heb meegenomen in mijn persoonlijke ontwikkeling, kwam ik erachter dat ik echt masseren kan, en mensen verder kan helpen in hun ontwikkelingen. Ik heb mijn opleiding als Integraal masseur in juni 2018 goed afgerond.
Ismael Knijnenburg

Nog niet wetende wat ik met dit diploma wilde, ben ik eerst nog rondgetrokken in Thailand en ben ik in 2019 een cursus gaan volgen voor Olie Massage en Voet relax/reflexologie aan de massage school Sabai de Ka in Chiang Mai die ik goed heb afgerond.

Toen ik vervolgens terug kwam in Nederland, heb ik mijn Camper gepakt en ben ik in Europa rondgetrokken. Vervolgens heb ik onderweg, op plekken waar ik langer verbleef, veelal ontspannings-massages gegeven.

Eenmaal neergestreken in de Achterhoek Winterwijk, ben ik daadwerkelijk mijn massage praktijk begonnen. Naast het geven van ontspannings-massages, voetrelax/reflex massages en deel massages werk ik ook veel klachtgericht middels diepbindweefsel massage technieken in een combinatie van vijf verschillende massage vormen; 

  • Strijken (klassieke massage)
  • Schudden (dynamische massage en holistic pulsing)
  • Stretchen (trager en joint movement)
  • Diepe druk (diepe bindweefsel massage)
  • Stille aanraking (energetischemasage en polariteiten)
 
Hierdoor zijn blokkades door verschillende redenen (bijvoorbeeld stress of werkhouding) te versoepelen of op te lossen, zodat het lichaam weer stroomt en lichaam en geest weer verbonden en één zijn…. 

 

instagram

@The_world_of_IK_MAssage

neem contact
op

Maak een afspraak, stel een vraag of geef feedback!